Groenten

De basis van een gezonde levensstijl. Veel groentjes eten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de planeet.

Bovendien zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in een meer plantaardige levensstijl en verwachten ze dat de Horeca daar een belangrijke voortrekkersrol in speelt. Groenten komen dan ook steeds vaker op het menu terecht en daarom is het belangrijk dat we al deze groentjes leren kennen. Vegetarische en veganistische maaltijden zijn hipper dan ooit.

Een gezonde maaltijd bestaat voor 50% uit groenten en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten bedraagt min. 400 gram per persoon. Reden te meer dus om al deze lekkernijen eens te proeven.

Onderverdeling van de groenten

  • Bladgroenten

  • Vruchtgewassen

  • Wortel- en knolgewassen

  • Koolsoorten

  • Uien

  • Stengelgewassen

Groenten gebruiken in de (groot)keuken

  • Verse groenten

  • Diepgevroren en versneden groenten

  • Groenten conserven

  • Diepgevroren en bereide groenten

  • Gefermenteerde groenten

  • Gedroogde groenten

Groenten alfabetisch

Aardpeer

Andijvie

Artisjok