Klassiekers

Sommige recepten doorstaan zonder problemen de tand des tijds! Al jaren staan ze op menig menu kaart bij de beste restaurants. Ze zijn namelijk zo lekker dat we er maar geen genoeg van krijgen.

Deze periode gaan we voor de Klassieke keuken. We leren de verschillende belangrijke warme en koude sauzen maken en maken natuurlijk onze eigen bouillon.

We leren hoe je smaak kan ontwikkelen en uitgebalanceerde gerechten klaarmaakt.

Op deze pagina is alle materiaal te vinden dat je deze periode nodig hebt.

Week 1

Klassieke smaakcombinaties en basisbouillons

Interessante info

Recepten

  • Oefeningen op Klassieke smaakcombinaties

  • Champignon, look, peterselie, citroen

  • Kip met dragon

Week 2

Een gebalanceerd menu samenstellen

Interessante info

Recepten

  • Gepocheerde eieren met Hollandaise saus

  • Tarte Tatin

Week 3

Zuur

Interessante info

  • Ratio’s in de keuken voor gegarandeerd succes

  • Smaken ontdekken: Zuur

Recepten

  • Gratin Dauphinois

  • Gebraden kip in de oven

  • Groene salade met vinaigrette

  • Gebakken aardappelen

  • Oefeningen op Klassieke smaakcombinaties

  • Klassieke vinaigrettes

Week 4

Zoet

Interessante info

  • Smaken ontdekken: Zoet

Recepten

  • Salade Niçoise

  • Gebakken Zalm

  • Bearnaise saus

  • Mayonaise

  • Madeleines

Week 5

Zout

Interessante info

  • Kruiden in de keuken

  • Smaken ontdekken: Zout

Recepten

  • Ratatouille met gebakken vis en kruidenpuree

Week 6

Bitter & Umami

Interessante info

  • Smaken ontdekken: Bitter

  • Smaken ontdekken: Umami

Recepten

  • Chocolade mousse

  • Chocolade taart

  • Oefeningen op Klassieke smaakcombinaties

  • Chocolade en munt

Test je kennis

Oefeningen

    Opdrachten

    Keukenmateriaal en technieken