
Paneren
Denk aan een lekkere, knapperige chicken nugget. De buitenkant is goudbruin en krokant, de binnenkant heerlijk sappig. Dat komt door het paneerlaagje! Wist je dat je dit ook zelf kunt maken, niet alleen met kip, maar ook met groenten, vis of kaas?
Paneren betekent dat je eten een krokant laagje geeft voordat je het bakt. Dat laagje zorgt ervoor dat het lekker knapperig wordt én niet uitdroogt. Hoe doe je dat? Heel simpel! Je haalt een stukje groente, kip of vis eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en als laatste door paneermeel of panko (dat is een grover soort paneermeel uit Japan).
Wil je een extra dikke en knapperige korst? Gebruik dan een heel ei in plaats van alleen het eiwit. Je kunt ook kruiden of zaadjes, zoals sesamzaad, toevoegen voor extra smaak. In plaats van bloem kun je quinoa-vlokken gebruiken.
Daarna bak je het in een pan met een beetje olie of laat je het bruin worden in de oven of onder de grill. Zo maak je zelf de lekkerste krokante hapjes!
Wat ga jij als eerste paneren? 😋
Bron: Jumbo
Werkwijze.
Onthou zeker dit.
Extra info: Libelle lekker

