Fruit

Fruit is een essentieel onderdeel van een gezonde voeding. Het biedt niet alleen een rijke bron van vitamines, mineralen en vezels, maar het voegt ook kleur en smaak toe aan onze maaltijden.

In de keuken speelt fruit een veelzijdige rol: het kan worden gebruikt in alles van voorgerechten en hoofdgerechten tot vooral desserts en drankjes. Door de natuurlijke zoetheid kan fruit suiker vervangen in recepten, wat bijdraagt aan een gezondere leefstijl. Bovendien moedigt het gebruik van een verscheidenheid aan fruit ons aan om creatief te zijn in de keuken, wat leidt tot spannende en smakelijke gerechten.

Bij een gezond eetpatroon horen 2 stukken fruit per dag.

Onderverdeling van de verschillende fruitsoorten

  • Pitvruchten

  • Steenvruchten

  • Bosvruchten

  • Schijnvruchten

  • Nootvruchten

  • Citrusvruchten

recipe-5@2x
Werkbundels fruit

Fruit gebruiken in de (groot)keuken

  • Vers Fruit

  • Diepgevroren fruit

  • Gedroogd fruit

Fruit alfabetisch

Aalbes (rode bes)

Aardbei

Abrikoos

Amandel

Ananas

Appel