Voorbereiding

We starten het nieuwe schooljaar met eenvoudige recepten. We maken kennis met seizoensproducten en herhalen het keukenmateriaal, terwijl we allerlei ingrediënten ontdekken.

Tijdens deze eerste periode is onze focus:

  • Hygiëne en voedselveiligheid
  • Veilig werken in de keuken
  • Kennismaking met onze schoolkeukens
  • Kennismaking met keukenmateriaal en hun gebruik
  • Het leren lezen en gebruiken van een recept
  • Basissnijtechnieken

Op deze pagina is alle materiaal te vinden dat je deze periode nodig hebt.

De beste herinneringen worden gemaakt aan tafel, met familie en vrienden

Opdracht: Voordat we op reis kunnen vertrekken moeten onze paspoorten in orde zijn. We maken samen ons persoonlijk paspoort op

Opdracht: We vertellen over onze familie eetmomenten. Gebruik dit document als leidraad

Opdracht: We leren elkaars voedingsgewoonten kennen. Vertel wat jij graag lust en wat helemaal niet. Ben je misschien allergisch aan bepaalde voeding? Gebruik dit document als leidraad

Welkom in de klas,

  • Inleiding tot horeca

Lesbundels
Opdrachten
  • Ontdek de Horeca in Oudenaarde. Wandeltocht

  • Opdrachten bij Ratatouille 

  • Hygiëne en veiligheid in een professionele keuken

Lesbundels
Opdrachten
  • Correct handen wassen en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

  • Oefeningen op voedsel correct bewaren

  • Fiche temperatuur controle koelkast

  • Fiche temperatuur controle diepvries

  • Duurzaamheid in de keuken

Lesbundels
Opdrachten
  • Zomerse groenten op je menu. Ga naar deze pagina en kies met de volledige klas een gerecht dat je volgende week zal koken uit het weekmenu zomer.

  • Recepten

  • Keukenmateriaal

Lesbundels
    Opdrachten
      • Ingrediëntenkennis

      Lesbundels
      Opdrachten
      • Fruit (blind) proeven

      Test je kennis