Voorbereiding
We starten het nieuwe schooljaar met eenvoudige recepten. We maken kennis met seizoensproducten en herhalen het keukenmateriaal, terwijl we allerlei ingrediënten ontdekken.
Tijdens deze eerste periode is onze focus:
- Hygiëne en voedselveiligheid
- Veilig werken in de keuken
- Kennismaking met onze schoolkeukens
- Kennismaking met keukenmateriaal en hun gebruik
- Het leren lezen en gebruiken van een recept
- Basissnijtechnieken
Op deze pagina is alle materiaal te vinden dat je deze periode nodig hebt.
De beste herinneringen worden gemaakt aan tafel, met familie en vrienden
Opdracht: Voordat we op reis kunnen vertrekken moeten onze paspoorten in orde zijn. We maken samen ons persoonlijk paspoort op
Opdracht: We vertellen over onze familie eetmomenten. Gebruik dit document als leidraad
Opdracht: We leren elkaars voedingsgewoonten kennen. Vertel wat jij graag lust en wat helemaal niet. Ben je misschien allergisch aan bepaalde voeding? Gebruik dit document als leidraad