Elk schooljaar is ingedeeld in 5 grote periodes, waarna er telkens een vakantieperiode wordt ingelast. Dit schooljaar is het thema op reis in de horecawereld. We reizen elk schoolblok een beetje verder!

Alle informatie van dit schooljaar verdeeld per periode

Wat valt er te ontdekken?

Blok 1. Voorbereiding (1/09 – 25/10)

We vertrekken niet onvoorbereid op reis. We leren onze reisgenoten kennen, maken goeie afspraken om de reis aangenaam te laten verlopen en leggen samen onze route vast.

We blijven voor onze eerste reizen nog lekker dicht bij huis en maken een aantal zeer eenvoudige gerechten. Zo leren we werken met recepten, zelfstandig werken en ook samenwerken.

Blok 2. Belgische keuken: dagelijkse kost (4/11 – 20/12)

We starten ons avontuur in de Vlaamse keukens en gaan aan de slag met traditionele gerechten. Het is ondertussen ook al herfst en dus komen ovenschotels en stoofgerechten uitgebreid aan bod.

We oefenen moeilijker kooktechnieken en schaven onze snijtechnieken verder bij. Tegen het einde van deze reis, maken we een geweldig feestmenu klaar.

Blok 3. Frankrijk: De klassieke keuken (6/01 – 28/02)

De moderne gastronomie is veelal nog gebaseerd op de Franse keuken. We verdiepen ons in zowel de traditionele kookmethoden als in de nieuwe technieken en trends. Ook leren we deze periode over gastvrijheid en leren we hoe we een gebalanceerd menu kunnen samenstellen.

recipe-3@2x

Blok 4. Europese keuken: Bekende smaken (10/03 – 4/04)

Naast de Franse keuken zijn ook andere Europese keukens al een tijdje populair in ons land. We leren over de Italiaanse, Spaanse, Scandinavische, Griekse en andere Europese keukens.

Blok 5. Wereldkeuken: nieuwe smaken ontdekken (22/04 – 30/06)

We zijn klaar voor een echt grote reis en trekken de wijde wereld in. We proeven van de vele bekende en geliefde buitenlandse gerechten: taco’s, burgers, curry’s, … ze mogen niet ontbreken op het menu.