Naast de kooklessen zijn er extra lessen die wekelijks of 2-wekelijks doorgaan. Speciale projecten en uitstappen. Alle info voor die lessen vind je hier nogmaals terug.

Alle informatie van dit schooljaar voor speciale lessen

1. Broodjes beleggen college

Eenmaal per week ga je met de klas naar het Bernardus Technicum en Bernardus college en leren we broodjes beleggen. Je leert hier doorzetten, hygiënisch werken, klantvriendelijkheid en service, systematisch werken en in de lijn werken. Belangrijke vaardigheden voor je latere loopbaan.

recipe-6@2x
2. Soepproject

Vanaf oktober tot april wordt er wekelijks gewerkt aan het soepproject. We bereiden dan soep met onder andere no-waste groentjes. Tijdens deze lessen worden vooral je snijvaardigheden, je productkennis (groentjes), hygiënisch werken en bewaartechnieken en labelen van maaltijden ingeoefend.

3. Externe opdrachten

Een aantal keer per jaar wordt er extern gekookt. We gaan dan op verplaatsing koken voor een bepaalde doelgroep. Zo gaan we bijvoorbeeld naar het woonzorgcentrum, …. Ook koken we in het voorjaar een volledige restaurant waardige maaltijd voor je ouders en familie. Tijdens deze lessen leren we werken onder druk (alles moet perfect zijn), klantvriendelijkheid, een menu samenstellen aangepast aan onze klanten, werken op verplaatsing.

    4. Projectkoken

    Tijdens het project koken wanen we ons een echte traiteur. We koken kant-en-klaar maaltijden voor de verkoop aan oa leerkrachten van de school. Andere projecten kunnen bijvoorbeeld zijn: koekjes bakken voor de warmste week, grote porties spaghettisaus maken, hapjes maken voor een receptie op school, … Tijdens deze lessen leren we heel veel kooktechnieken en houden we ons aan de wensen van de klant. We leren rekening houden met kostprijs van een maaltijd, portiegroottes en zorgen voor een perfecte hygiëne en gelabelde verpakking.

    news-4@2x
    5. Uitstappen

    Gedurende het schooljaar gaan we een 5-tal keer op uitstap. Tijdens deze lessen leren we onder andere waar ons voedsel vandaan komt, hoe de boer werkt of hoe ons voedsel verwerkt wordt in de fabriek. We bezoeken ook eens een stad en ontdekken op die manier interessante en nieuwe restaurant concepten. We leren ook belangrijke sociale vaardigheden over hoe we ons gedragen wanneer we samen buiten school zijn en wanneer we een uitleg krijgen van een professional.

    6. Klaskoken

    Wekelijks is er 1 keer klaskoken. We koken dan voor onszelf en nuttigen onze zelfgemaakte schotels. Tijdens deze lessen leren we alle kooktechnieken aan, focussen we op het dresseren van borden en ontwikkelen we onze smaak, want we eten alles op wat we klaarmaken.